maandag 30 december 2013

10 NIEUWJAARSVOORNEMENS VOOR KROESHAAR












Aan het begin van elk jaar hebben we goede voornemens die ons leven beter moeten maken. Wat dacht je van goede voornemens voor de verzorging van je kroeshaar. Het is nu de juiste tijd om de verzorging van je haar onder de loep te nemen en enkele verbeter punten op te nemen.

Hier volgen enkele goede voornemens voor een gezond, dik en vol bos kroeshaar in 2014!!


1. I will love and learn about my hair











Het is belangrijk om van je natuurlijke haar te houden, No matter what. Neem je voor om altijd liefdevol over je haar te spreken en neem de tijd om je haar te leren kennen. Accepteer je haar zoals het is en leer om op de juiste wijze voor je haar te zorgen. Je haar zal je dankbaar zijn!!! 

2. I will be patience and gentle

Behandel je haar voorzichtig en met veel geduld. Dit zal er voor zorgen dat je haar niet onnodig afbreekt en je je lengte behoud.


3. I will Finger detangle

Kies er 9 van de 10 keer voor, om klitten met je vinger uit je haar te halen. Dit is een zachtere methode voor je haar en voorkomt daarnaast ook onnodig breken van het haar. 

4. I will take time to style my hair

Je kunt alle kanten op met kroeshaar maar toch dragen we 90% van de tijd hetzelfde kapsel. Op Youtube en online zijn vele kroeshaar tutorials te vinden. Speel met je haar en probeer af en  toe een nieuw kapsel uit. 

5. I will deep condition

Het loont om je haar regelmatig een deep conditioning treatment te geven. Een regelmatige deep conditioning treatment zorgt voor gehydrateerd en gezond haar. Koop een deep conditioner die geschikt is voor je haartype of maak het zelf.

6. I will only comb my hair with a wide tooth comb

Kam je haar alleen met een kam met wijde tanden. Het is zelfs nog beter om een naadloze kam met wijde tanden te gebruiken. Tijdens het kammen van je haar met een normale kam trek je letterlijk en figuurlijk de haren uit je hoofd. 

7. I will develop a natural hair care routine

Je kroeshaar vaart er wel bij als je een persoonlijke haar routine opbouwt. Je weet waar je aan toe bent en hoeveel tijd het kost. Door een methode meerdere keren te gebruiken leer je al snel wat wel en niet werkt voor je haar.  

8. I will choose more natural hair care products

Kroeshaar is erg gevoelig en droogt makkelijk uit. Kies daarom zoveel mogelijk voor natuurlijke haarproducten met milde ingrediĆ«nten. 


9. Moisturize, moisturize, moisturize
Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar kroeshaar dient altijd gehydrateerd te zijn. Als je haar droog en broos is, breekt het makkelijk af. Hydrateer je haar dagelijks of zo vaak als nodig is. 

10. I will stand up to my hairdresser

Naturals kiezen er vaak voor om zelf voor hun haar te zorgen, maar het is af en toe ook heerlijk om je haar te laten behandelen door een professionele kapper. Het is helaas lastig om een kapper te vinden die verstand heeft van natuurlijk kroeshaar. Wees daarom duidelijk tegen je kapper en wees niet bang om voor jezelf op te komen. 

Heb jij al kroeshaar voornemens voor 2014???

BISOUS,


Dani

Geen opmerkingen: